júl
16
Ideiglenes forgalomkorlátozás Remeteszőlősön – tájékoztató

Tisztelt Lakosok!

Amint arról már értesültek, a Képviselő-testület 32/2015. (III.31.) önkormányzati határozatában úgy döntött, hogy a Nagykovácsi úti csatornaépítéssel párhozamosan ideiglenes forgalomkorlátozásokat léptet életben a Patak sétányon. A forgalomkorlátozás elsődleges célja az átmenő forgalom megakadályozása oly módon, hogy a helyi lakosok mellette haza tudjanak jutni.

Júniusban az Önkormányzat az első útzárat letelepítette a Patak sétány – Csóka utca kereszteződésben, de mivel abban az időszakban a 12. km-kőnél található hidat a csatornaépítők lezárták, ezért az Amúr utcához tervezett útzár akkor még nem került kialakításra.

A 12-es hidat a csatornaépítők július 13-án megnyitották és megkezdték a Nagykovácsi út CBA és Vénusz utca közötti szakaszának felmarását. Ezt a munkát félpályás útlezárással végzik a kivitelezők, így a Nagykovácsi út ezen szakaszán lámpás forgalomirányítás lépett életbe.

Ennek megfelelően – az esetleges átmenő forgalom megakadályozása és a helyben lakók biztonságának a megőrzése érdekében – az Önkormányzat 2015. július 16-án a Patak sétány Amúr utcai kereszteződésébe is letelepítette az ideiglenes útzárat.

Mivel mindhárom remeteszőlősi bejáró nyitva van, ezért minden ingatlantulajdonos meg tudja közelíteni otthonát, jellemzően a hozzá legközelebb elhelyezkedő bejárón keresztül.

Kérjük vegyék figyelembe, hogy az esetleges kellemetlenségek egy nagyobb probléma (az átmenő forgalom radikális megnövekedése) megelőzését szolgálják.

Jó dolog az tudnunk, hogy Remeteszőlős Község teljes területe lakó-pihenő övezet, ahol a KRESZ szerint csak célforgalom lehetséges.

 
Ahol az Ég a földdel összeér, félkör ívben,
Ahol a hegyek sörényét sötét felhő simogatja,
Ahol annyira természetesnek látszik: a föld kerek,
Ahol Budai-hegyek lopnak a szívünkbe vidámságot:
az REMETESZŐLŐS