nov
23
Megkezdődött a közösségi együttélés szabályairól szóló rendelet megalkotása

Tisztelt Remeteszőlősi Lakosok!

Remeteszőlős Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy döntött, hogy megalkotja a közösségi együttélés szabályait rögzítő rendeletet. E rendeletbe a már eddig is szabályozott kérdéseken túl egyéb elemeket is be szeretne emelni, az elmúlt évek tapasztalatait is felhasználva.
Az új rendelet célja tehát az együttélés valós problémáinak kezelése, természetesen a törvényi kereteken belül.

A Képviselő-testület első körön meghatározta azokat a témákat, amiket az új, készítendő rendeletben szabályozni szeretne. Ennek e jogi vizsgálata megtörtént és kijelölte azokat az elemeket, amiket a Képviselő-testület saját hatáskörben szabályozhat. (Amiről magasabb rendű jogszabály már rendelkezik, azt az Önkormányzat már nem szabályozhatja.)

A Képviselő-testület úgy döntött, hogy az első körös vizsgálatot követően közre adja a vizsgálat eredményét és bemutatja a szabályozni kívánt elemeket. Ezen túl a Képviselő-testület lehetőséget kíván biztosítani arra is, hogy ezt a tervezetet Önök is megismerjék és véleményükkel, javaslatukkal hozzá tudjanak szólni ahhoz.

A részletes tájékoztató anyagot itt megtekintheti, amelyhez 2016. január 15. napjáig hozzá szólhatnak, ahhoz javaslatot tehetnek.

Mindezek megismerését követően fogja a Képviselő-testület a végleges rendeletet megalkotni.

Várjuk építő javaslataikat, hozzászólásukat!

 
Ahol az Ég a földdel összeér, félkör ívben,
Ahol a hegyek sörényét sötét felhő simogatja,
Ahol annyira természetesnek látszik: a föld kerek,
Ahol Budai-hegyek lopnak a szívünkbe vidámságot:
az REMETESZŐLŐS