dec
12
Nagyforgalmú közlekedési létesítmények zajcsökkentési intézkedési terve (KTI Nonprofit Kft.) – véleményezési szakasz

A környezeti zaj kezeléséről és értékeléséről szóló 280/2004. (X. 20.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Korm. rend.) értelmében a rendeletben meghatározott éves forgalomnagyságot meghaladó közlekedési létesítményekre stratégiai zajtérképet és zajcsökkentési intézkedési tervet kell készíteni és rendszeres időközönként felülvizsgálni. A miniszteri kijelölés alapján a fő közlekedési létesítmények közül a nagyforgalmú közutak (3 millió jármű/évnél nagyobb forgalmú országos közúti szakaszok) stratégiai zajtérképeinek és intézkedési terveinek elkészítését és felülvizsgálatát a KTI Közlekedéstudományi Nonprofit Kft. (a továbbiakban: KTI) végzi.

A Korm. rend.-ben előírtaknak megfelelően a KTI elkészítette a nagyforgalmú közutakra vonatkozó intézkedési tervek tervezetét (intézkedési tervjavaslat).

Jelen cikkben az intézkedési tervjavaslatról tájékoztatjuk Önöket. A tervjavaslatokat az alábbi sorokra kattintva érheti el, melyre észrevétel tételi lehetőséget biztosítunk. A társadalmi egyeztetést követően a KTI a beérkezett vélemények figyelembevételével véglegesíti az intézkedési terveket.

Az észrevételeket a következők szerint küldheti meg:

  • e-mail: polgarmester@remeteszolos.hu
  • határidő: 2020.01.12.

A felmerült észrevételeket – az önkormányzat által összefoglalva – megküldjük a KTI Közlekedéstudományi Nonprofit Kft. számára.

Az intézkedési tervjavaslatot az alábbi dokumentumok tartalmazzák:

Tájékoztatásul közöljük, hogy a KTI által készített stratégiai zajtérképet itt tekintheti meg: http://ugyelza.kti.hu/map/

 
Ahol az Ég a földdel összeér, félkör ívben,
Ahol a hegyek sörényét sötét felhő simogatja,
Ahol annyira természetesnek látszik: a föld kerek,
Ahol Budai-hegyek lopnak a szívünkbe vidámságot:
az REMETESZŐLŐS