jún
5
Szent János Kórház ügye

Tisztelt Lakosok!

Mint ahogy a híradásokból már Önök is értesülhettek, a kormány tervei szerint a jövőben Budapesten egy új “szuperkórház” épülne, a helyszínéről azonban még nem született döntés.
A budai régió egészségügyi ellátottsága  nem kielégítő, és ezen sokat javítana, ha az új intézmény a Szent János Kórház területén, vagy annak közelében épülne fel. A szóban forgó terület minden szempontból megfelel a kritériumoknak, hiszen közösségi közlekedéssel és gépjárművel is könnyen megközelíthető, nemcsak a közelben élőknek, hanem az ellátási terület közel 100 település lakóinak egyaránt.
Éppen ezért polgári kezdeményezés indult aláírások gyűjtésére, mely szeretne nyomatékot adni annak az igénynek, hogy a budai térség modern kórházat és színvonalas ellátást kapjon. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozot Budapest II. és XII. kerülete is. A két Önkormányzat polgármestere megkereste Remeteszőlős Község Önkormányzatát azt kérve, hogy vegyünk mi is részt ebben a kezdeményezésben.

Elmondható, hogy Remeteszőlős Község lakosainak egészségügyi ellátása nagyban javulna, ha az új kórház a Szent János Kórház területén vagy annak közelében kerülne kialakítására.

A fentiek alapján tájékoztatom Önöket, hogy Önöknek is van lehetőségük aláírásukkal kifejezni véleményüket. Amennyiben egyetért a kezdeményezéssel, úgy Remeteszőlős Község Önkormányzatában van lehetősége az aláírásra, nyitvatartási időben.

 
Ahol az Ég a földdel összeér, félkör ívben,
Ahol a hegyek sörényét sötét felhő simogatja,
Ahol annyira természetesnek látszik: a föld kerek,
Ahol Budai-hegyek lopnak a szívünkbe vidámságot:
az REMETESZŐLŐS