febr
24
Tájékoztatás a Nagykovácsi út – Vénusz utcai „S” kanyar helyzetéről

Tisztelt Lakosok!

Ezúton tájékoztatom Önöket a Nagykovácsi út – Vénusz utcai „S” kanyar helyzetéről illetve a legújabb fejleményekről:

  • Az elmúlt másfél hónapban radikálisan megnövekedett a kicsúszásos balesetek száma, mely több esetben személyi sérüléssel is járt. Erre vonatkozóan lekértük a Rendőrség és a Készenléti Szolgálat ide vonatkozó adatait és azt 2016.02.15-én megküldtük az a Magyar Közút részére, azonnali kivizsgálást kérve. A kivizsgálással együtt kértük a veszélyhelyzet lehető leghamarabbi megoldását.
  • A tegnapi súlyos baleset sajnálatos oka felgyorsította a folyamatokat és a mai nappal megtörtént a helyszíni ellenőrzés a Közút, Nagykovácsi, Remeteszőlős, Rendőrség és a kivitelező részvételével.
  • A tárgyalás eredményeként döntés született az azonnali beavatkozásról és a veszélyhelyzet megoldásáról. Ennek első lépcsője, hogy a mai nappal felületi marást végeznek a veszélyes szakaszon az érdesítés érdekében. A második lépcsőben kicserélik a kopóréteget a veszélyes szakaszon legkésőbb március 31-ig. Ennek kivitelezési ideje az időjárási viszonyoktól függ.
  • A fentiek alapján felhívom a figyelmet arra, hogy a Rácski telepi kanyarban jelentősen meg fog változni az út felülete! Ez egyrészt azt jelenti, hogy a csúszásveszély csökkenni fog, másrészt viszont a burkolati zaj meg fog növekedni! Mindezek alapján tisztelettel kérem az érintett lakosok türelmét és megértését, de a balesetveszély azonnali csökkentése érdekében olyan beavatkozást kell végezni az úton, ami zajszint ideiglenes emelkedésével fog járni! Az új kopóréteg felvitelét követően (a kivitelező vállalása szerint legkésőbb március 31-ig) ez a fokozott zajhatás meg fog szűnni.
  • Hangsúlyozottan kérem, hogy a fenti változások mellett is a lehető legnagyobb körültekintéssel vezessenek a Nagykovácsi úton továbbra is! Minden esetben vegyék figyelembe a sebességkorlátozó táblákat is, mert ennek betartását – a sok baleset miatt – a Rendőrség ellenőrizni fogja.
  • Nagykovácsi és Remeteszőlős közös célja és törekvése hogy ezen a szakaszon megtörténjen az ívkorrekció és a csomópontot is átépítsék. Ehhez a szükséges előkészítő tárgyalásokat megkezdtük.

További balesetmentes közlekedést kívánunk!

 
Ahol az Ég a földdel összeér, félkör ívben,
Ahol a hegyek sörényét sötét felhő simogatja,
Ahol annyira természetesnek látszik: a föld kerek,
Ahol Budai-hegyek lopnak a szívünkbe vidámságot:
az REMETESZŐLŐS