nov
28
Változások a hulladékszállításban

Tisztelt Remeteszőlősi Lakosok!

Az új hulladékgazdálkodási törvény által okozott igen jelentős változások miatt a 2014. évtől csak olyan szolgáltatók végezhetik a hulladékszállítási közszolgáltatást, akik 100%-os önkormányzati vagy állami tulajdonban vannak és rendelkeznek közszolgáltatási és OHÜ engedéllyel, valamint vállalják a rezsicsökkentett árat. Ezen cégek száma országos szinten is igen alacsony, ráadásul a kötelezően alkalmazandó rezsicsökkentett díj általában veszteséget okoz a szolgáltatónak.
A fentiek miatt az Önkormányzatok erre vonatkozó közbeszerzési eljárásai rendre meghiúsulnak, jelentkező hiánya miatt. Bár Remeteszőlős Község Önkormányzata is elindította a szükséges beszerzési eljárásokat, mégis bizonytalan annak végkimenetele.

Remeteszőlős Község Önkormányzata a fenti problémák kiküszöbölése miatt kezdeményezte a Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál ideiglenes hulladékszállítási közszolgáltató kijelölését, mert csak így biztosítható zökkenőmentesen a szolgáltatás fenntartása.
A kérelem alapján a Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Depónia Kft-t jelölte ki (kötelező jelleggel) a remeteszőlősi hulladékszállítási közszolgáltatás ideiglenes folytatására, így kérem ne lepődjenek meg, ha 2013.12.04-én már ezen cég autói fogják elszállítani a szemetet.

Tájékoztatásként itt olvashatja a Katasztrófavédelmi Igazgatóság kijelölő határozatát.

Információink szerint a jogalkotó is érzékelte a jogszabályváltozás által előidézett bizonytalan helyzetet, ezért várható, hogy a hulladékgazdálkodási törvény módosításra kerül. Ennek eredményeként remélhetőleg hamarosan sikeres közbeszerzési eljárást fogunk lezárni, mely alapján hamarosan kiválasztható lesz az a szolgáltató, aki hosszú távon fogja Remeteszőlősön végezni a szemétszállítást.

Összességében tehát szeretném Önöket biztosítani arról, hogy a hulladékszállítás zavartalan lesz a következő időszakban és Önöknek továbbra is csak a rezsicsökkentett díjat kell fizetni. A fenti okok miatt azonban elképzelhető, hogy több változást fognak tapasztalni a hulladékszállító személyében.

Amennyiben további kérdésük van az üggyel kapcsolatban, úgy állunk az Önök rendelkezésére.

 
Ahol az Ég a földdel összeér, félkör ívben,
Ahol a hegyek sörényét sötét felhő simogatja,
Ahol annyira természetesnek látszik: a föld kerek,
Ahol Budai-hegyek lopnak a szívünkbe vidámságot:
az REMETESZŐLŐS