dec
15
Megalakult a Remete-Csemete Alapítvány

Alapítványunk létrehozásának célja, hogy a remeteszőlősi gyerekek és családjaik számára közösségteremtő programokat szervezzünk. Alapvető célkitűzésünk, hogy a már kialakult kapcsolatrendszerekre építve összefogjuk Remeteszőlős cselekvő tagjai és mindenki számára hozzáférhető közös programokat (kézműves gyermek és ifjúsági foglalkozásokat, hagyományőrző és sport programokat) hozzunk létre.

Törekvéseink között nagy hangsúlyt fektetünk a közösségi célokat szolgáló játszótér-, parkfejlesztés, szabadidőpark kialakítása és a közterület szépítési feladatok ellátására valamint a környezetvédelemre.

Tagjaink és segítőink adományai által már sikerült egy új játszóeszközt felállítanunk a Ponty utca sarkán kialakított játszótéren, melynek folyamatos fejlesztésére a jövőben is törekszünk.

Tervezzük a „kakaó délután” programsorozat meghirdetését, havi rendszerességgel ugyanazon a napon és időpontban, melyek során az aktuális ünnepek, események kerülnek a foglalkozások fókuszába. Az érdeklődők a programokról az alapítvány honlapján (remetecsemete.com) és a remeteszolos.hu oldalon a civil szervezetek menüpontban olvashatnak, valamint szórólap útján értesülhetnek.

Mindezeken túl számos ötletünk van még, amit megvalósíthatnánk együtt.

Várjuk mindazok jelentkezését, hozzászólását, ötletét és adományát, akik velünk együtt fontosnak tartják az összefogáson alapuló közösségfejlesztő munkát.

 

 
Ahol az Ég a földdel összeér, félkör ívben,
Ahol a hegyek sörényét sötét felhő simogatja,
Ahol annyira természetesnek látszik: a föld kerek,
Ahol Budai-hegyek lopnak a szívünkbe vidámságot:
az REMETESZŐLŐS