okt
14
A közösségi kemence használatának lehetősége megnyílt

Remeteszőlős Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2013. (I.28.) önkormányzati határozatában úgy döntött, hogy az egykori Rácski-tanya környezetét közösségi munkában ki kívánja takarítani, a kinyert építőanyag kimentésével. Ezen felhatalmazás alapján a remeteszőlősi lakosok között önkénteseket toboroztunk, majd ezt követően a képviselők és az önkéntesek két alkalommal végeztek munkálatokat a tanya területén.

A fentiek alapján a Képviselő-testület 51/2013. (VII.16.) önkormányzati határozatában döntött a kemence megépítéséről. A kemence alapját az Önkormányzat dolgozói önkéntes munkával elkészítették, a kemenceépítő pedig megépítette azt.

Önkéntes felajánlásból megkaptuk a szükséges kezelő eszközöket (parázs-vonó, kenyérlapát, pemet) és saválló acélból elkészítettük a kemencéhez illő 2 db tepsit.

A 2013. szeptember 14-i falunapon a kemencét felavattuk, melynek keretében a több mint 30 kg vaddisznó hús kiválóan megsült. Ez igazolta azt, hogy a kemence alapvetően jól funkcionál, megfelelően betölti szerepét.

A fentiek alapján a Képviselő-testület 72/2013. (X.1.) önkormányzati határozatában úgy döntött, hogy a közösségi kemence használatát a remeteszőlősi családok számára biztosítani kívánja, a következő feltételek mellett:

  • A használatot akkor lehet engedélyezni, ha legalább 2 remeteszőlősi család közösen kéri azt.

  • A kérelmezők a tüzelőanyagot biztosítják a kemence használatához.

  • A kérelmezők – saját felelősségükre – betartják a kemence biztonságos üzemeltetéséhez szükséges szabályokat.

  • A kérelmezők a helyszínt és a kemencéhez tartozó eszközöket az eredeti állapotnak megfelelően rendben tartják.

  • A közösségi kemence igénybevételének időponti beosztásánál előnyt élveznek azok, akik a kemence létrehozásához szükséges közösségi munkában részt vettek.

Mindezek alapján felhívjuk a kedves remeteszőlősi családok figyelmét arra, hogy – a fenti feltételek mellett – lehetőségük van a közösségi kemence használatára. Amennyiben felkeltette érdeklődésüket a közösségi kemence használata, úgy éljenek a lehetőséggel, hiszen közösen készítettük Önöknek. Az igénylés rendje a következő:

  • Használati időszak: hétvégi, illetve munkaszüneti napokon
  • Bejelentkezés határideje: legalább 2 héttel a kívánt nap előtt
  • A bejelentés formája: írásban az önkormányzat elektronikus elérhetőségén (igazgatas@remeteszolos.hu, info@remeteszolos.hu), vagy személyesen.
  • Az igénybevételhez szükséges az üzemeltetési szabályok megismerése és elfogadása.
 
Ahol az Ég a földdel összeér, félkör ívben,
Ahol a hegyek sörényét sötét felhő simogatja,
Ahol annyira természetesnek látszik: a föld kerek,
Ahol Budai-hegyek lopnak a szívünkbe vidámságot:
az REMETESZŐLŐS