okt
10
Felhívás az afrikai sertéspestissel kapcsolatban

Tájékoztatom a tisztelt Lakosságot, hogy a Pest Megyei Önkormányzat Élelmiszer-biztonsági, Földhivatali, Növény- és Talajvédelmi, Erdészeti Főosztálya (a továbbiakban: járványügyi hatóság) a vaddisznóban megállapított afrikai sertéspestis betegség elsődleges előfordulása miatt a Remeteszőlős közigazgatási területén fekvő vadgazdálkodási egységeket fertőzött területnek nyilvánította.

Az intézkedés keretében a járványügyi hatóság felkérte Hatóságomat a remeteszőlősi sertéstartók felmérésére és adataik, elérhetőségeik megküldésére. Az adatszolgáltatás indoka a fertőzés továbbterjedésének megelőzése, az adatok ismeretében a járványügyi hatóság szakmai segítségnyújtása a sertéstartóknak.

Fentiekre tekintettel kérem a tisztelt Lakosságot, hogy – amennyiben sertést tartanak – haladéktalanul jelentsék be a Budajenői Közös Önkormányzati Hivatal Remeteszőlősi Kirendeltségén (2090 Remeteszőlős, Vénusz u. 8-10.) a sertéstartás helyét, az állomány nagyságát és az elérhetőségeiket!

Kérem továbbá a tisztelt Lakosságot, hogy a fenti kötelezettségre hívják fel sertést tartó szomszédjaik, ismerőseik figyelmét!

Együttműködésüket előre is köszönöm!

Remeteszőlős, 2019. október 10.

Tisztelettel:

dr. Kovács Dénes jegyző hatáskörében és megbízásából:  

dr. Darvas Szilvia igazgatási vezető-tanácsos

 
Ahol az Ég a földdel összeér, félkör ívben,
Ahol a hegyek sörényét sötét felhő simogatja,
Ahol annyira természetesnek látszik: a föld kerek,
Ahol Budai-hegyek lopnak a szívünkbe vidámságot:
az REMETESZŐLŐS