jún
13
Megkezdődött az éves kéményellenőrzés Remeteszőlősön

Tisztelt Remeteszőlősi Ingatlantulajdonosok!

 

Értesítjük, hogy az Önök településén a kötelező kéményellenőrzést 2014. június 13-tól megkezdi a Magyar Kémény Kft. alkalmazottja.

Remeteszőlős Község területén az ellenőrzést Becker László (+36-70-338-9588) végzi, aki névre szóló megbízólevéllel és fényképes igazolvánnyal igazolja jogosultságát.

A kötelező kéményvizsgálat és az esetlegesen szükséges tisztítás az 1995. évi XLII. törvény alapján kötelező.

Fontos tisztázni azt is, hogy mire terjed ki a kötelező közszolgáltatás. A lakásban és más használatban lévő tüzelőberendezés égéstermékeinek elvezetésére szolgáló kémény – ideértve a tartalékkéményt is-valamint tartozékainak műszaki felülvizsgálatára, ellenőrzésére, tisztítására.

A kéményellenőrzési díj helyszínen kézpénzben fizetendő, számla vagy munkaigazolás ellenében.

A kéményseprőink az alábbi feladatokat végzik el:

 • a biztonságos munkavégzés helyi feltételeinek (kéményseprőjárda, tető-kibúvóablak, létra, hágcsó stb.) meglétének és állapotának szemrevételezéssel történő vizsgálata.

 • az előző tisztítás, ellenőrzés és műszaki felülvizsgálat során megállapított és a tulajdonos tudomására hozott hibák, szabálytalanságok megszüntetésének szemrevételezéssel, illetve a hiba, a szabálytalanság jellegétől függő kéményseprőszerszámmal történő vizsgálata.

 • a kémények és tartozékaik rendeltetésszerű és biztonságos használatában bekövetkezett hibák, szabálytalanságok szemrevételezéssel, illetőleg szükség szerint kéményseprőszerszámmal történő megállapítása

 • az átjárhatóság vizsgálata a kéményjárat teljes hossza mentén kéményseprőszerszámmal.

 • gáz-tüzelőberendezés égéstermék elvezetésére szolgáló kéményeknél a keletkezett égéstermék maradéktalan eltávozásának vizsgálata, szükség esetén műszer segítségével.

Kéménytisztítás esetén az alábbi feladatokat végzik el szakembereink:

 • a kéményjárat teljes hosszban történő tisztítása, a kémény típusának és anyagának megfelelően.

 • bekötőnyílás, koromzsák, füstcsatorna, továbbá mellékcsatornás gyűjtőkémény mellékcsatornájának-a kéménytartozék anyagának megfelelően- kéményseprőszerszámmal történő tisztítása, valamint a keletkezett szilárd hulladék (korom, pernye, faltörmelék stb.) eltávolítása és edénybe helyezése

 • ha az égésterméket hagyományos kéményseprő tisztítóeszközzel nem lehet eltávolítani, akkor kéményégetés végzésére van szükség, kiégető berendezéssel.

Nem terjed ki a kötelező közszolgáltatás:

 • olyan tüzelőberendezés égetésének elvezetésére szolgáló kéményre, ami nem lakásban vagy nem helységben van – kerti sütőkemence, épületen kívüli tűzhely, szabad térben elhelyezett kazán.

 • arra a kéményre, amely használaton kívül áll, és amelynek bekötőnyílásait és tisztítónyílásait befalazták, vagy nem éghető anyaggal tömören, illetve egyéb, nem oldható szerelési technológiával (kötéssel) lezárták, és a kéménytisztítás helyén jól látható módon megjelölték

 • a levegő bevezető elemek karbantartásásásra, tisztítására.

 • a tüzelőberendezések karbantartására, tisztítására

 • a tüzelőberendezést a kéménnyel összekötő füstcső karbantartására, tisztítására.

 

A Pest Megyére érvényes közszolgáltatási díjakat a www.magyarkemeny.hu honlapon tekintheti meg.

 

Polgármesteri Hivatal

 
Ahol az Ég a földdel összeér, félkör ívben,
Ahol a hegyek sörényét sötét felhő simogatja,
Ahol annyira természetesnek látszik: a föld kerek,
Ahol Budai-hegyek lopnak a szívünkbe vidámságot:
az REMETESZŐLŐS