ápr
25
Sebészeti ellátás rendszere Remeteszőlősön

Tisztelt Lakosok!

Azt kívánjuk, hogy senkinek se legyen rá szükséges, de mégis fontos tájékoztatnunk Önöket arról, hogy a sebészeti ügyeleti rendben változás történt, az egészségügyi hatóság tájékoztatása szerint.

Az OTH és ANTSZ dokumentációja alapján az alábbi budapesti kerületek és Budapest környéki települések tartoznak a Szent János Kórház Sebészeti Osztályához:

Budapest I. kerület, Budapest II. kerület,Budapest XII. kerület, Nagykovácsi, Remeteszőlős, Tök, Budakeszi, Páty, Szomor, Zsámbék, Gyermely, Perbál, Telki,Budajenő

A tájékoztató szerint:
„2016.márc.31-én megszűnik az akut sebészeti ügyelet jelenlegi rendszere.
2016. április 1-én reggel 8-tól minden sebészeti osztály a területi ellátási kötelezettségének (TEK) megfelelően látja el a beutalt, beszállított illetve személyes megkeresés útján jelentkező betegeket a hét minden napján 24 órában. Ezzel egy időben a sebészeti szakma kikerül a Budapest és Pest megye sürgősségi és akut ügyeleti beutalási rendjéből.

A beteg ellátásáért a kórház felel, az ellátást annak a sebészeti osztálynak kell nyújtania, amelyik az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) határozata szerint illetékes. Ettől érvényesen eltérni nem lehet. A beteg továbbküldése csak a fogadó osztállyal történt egyeztetés, annak fogadókészsége esetén lehetséges. Minden továbbküldés saját hatáskörben kerül megszervezésre.

Amennyiben a beteg területen kívülről, spontán jelentkezik a sebészeti osztályon, úgy a sebészeti osztály, a szakma szabályai szerint, annak ellátására kötelezett. Az ellátó intézmény a beteget saját kérésére a beteg lakcíme szerint kötelezett sebészeti osztályra átküldheti, amennyiben az ezzel okozott késedelem a beteget nem veszélyezteti, számára károsodást nem okoz és a TEK szerint osztály értesítése megtörtént.”

 
Ahol az Ég a földdel összeér, félkör ívben,
Ahol a hegyek sörényét sötét felhő simogatja,
Ahol annyira természetesnek látszik: a föld kerek,
Ahol Budai-hegyek lopnak a szívünkbe vidámságot:
az REMETESZŐLŐS