márc
16
Koronavírus helyzet – idősek ellátása

Tisztelt Remeteszőlősi Lakosok!

Remeteszőlős Község Önkormányzata szeretne minden segítséget megadni a 65 év feletti, egyedülálló lakosoknak a járványügyi helyzet fokozódása esetén is, amikor olyan helyzet áll elő, hogy személyes ellátási problémáik adódnak.

Tudjuk, hogy a 65 év feletti korosztály különösen veszélyeztetett ebben a helyzetben, ezért előállhat az a helyzet, hogy járványügyi okok miatt nem tud elmenni és beszerezni az alapvető élelmiszereket, illetve gyógyszereket.

Ezt tovább ronthatja az a helyzet, ha a 65 év feletti egyedülállónak nincs olyan családtagja, barátja illetve ismerőse, aki a beszerzésben tudna segíteni.

A fentiekre felkészülve Remeteszőlős Község Önkormányzata minden 65 év feletti, egyedülálló (segítség nélkül lévő) ember számára felajánlja segítségét az alapvető élelmiszerek illetve gyógyszerek beszerzésében.

Mindez érvényes abban az esetben is, ha 65 év feletti lakos és házastársa egy háztartásban élnek, de ugyanúgy nincs segítségük.

Amennyiben úgy látja, hogy Önnek vagy környezetében élőnek erre a segítségre szüksége van, kérem küldje meg Önkormányzatunk számára nevét, pontos lakcímét és telefonos elérhetőségét.

Az adatokat a következőképpen küldheti meg:

Fontos! A fenti segítő rendszert abban a nem remélt helyzetben tudjuk életbe léptetni, ha a Kormány lakhelyelhagyási tilalmat rendel el!

Remeteszőlős, 2020. március 16.

                                                                                       Szathmáry Gergely                                                                                         polgármester                                       

 
Ahol az Ég a földdel összeér, félkör ívben,
Ahol a hegyek sörényét sötét felhő simogatja,
Ahol annyira természetesnek látszik: a föld kerek,
Ahol Budai-hegyek lopnak a szívünkbe vidámságot:
az REMETESZŐLŐS