ápr
17
Közlemény a Remeteszőlősön történő hétvégi (2020.04.18-19.) járványügyi intézkedéseiről

Tisztelt Remeteszőlősi Lakosok!

A szerdai Kormányülésen ismét döntés született arról, hogy az előttünk álló hétvégén (2020.04.18-19.) ismét a polgármesterek hatáskörébe utalják a járványügyi előírások esetleges helyi szigorítását.

Áttekintve a lehetőségeinket, az alábbi intézkedéseket hozom:

  • Remeteszőlős Község belterületének 4 bejáróján (Nap utca, Vénusz utca, 12. kilométerkő, 13. kilométerkő) a mai nappal fél pályás útlezárást építünk ki. Az útzáron KRESZ táblát helyezünk ki, rögzítve, hogy behajtani csak célforgalommal lehet községünk belterületére.
  • Remeteszőlős belterületén a 2020.04.18. – 04.19. közötti időszakban visszatérő rendőri ellenőrzés lesz Remeteszőlős belterületén, a gyalogos forgalom által leginkább érintett útvonalakon (Patak sétány, Vénusz utca, stb.)
  • A Budapesti közigazgatási határt átlépő gépjárművek közúti ellenőrzése a 2020.04.18. – 04.19. közötti időszakban fokozott lesz. Bizonyos esetekben az ellenőrzési kapuszerűen is történhet a Nagykovácsi úton.
  • A Budakörnyéki települések (Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Páty, Remeteszőlős és Telki) a mai nappal (2020.04.17.) hivatalos közleményt tesznek közzé az MTI-nél és a saját honlapjukon arról, hogy a Budakörnyéki erdők megközelítése (látogatása) a fenti települések belterületén keresztül tilos.

Megismételve a húsvéti hétvégén leírtakat újra felhívom tisztelt figyelmüket a következőkre:

  • Maradjunk otthon!
  • Ha feltétlen szükséges elhagynunk az ingatlanunkat, akkor viseljünk szájmaszkot! Azonban ebben az esetben is kerülni kell a csoportosulást, és fokozottan figyelni a járványügyi intézkedések betartására.
  • Ha lehet, ne fogadjunk vendégeket!
  • Ha valamilyen okból valaki meglátogatja Önt (pl. családból valaki élelmiszert hoz Önnek), akkor várják el a látogatótól, hogy szájmaszkban tegye azt és ne menjen be a lakásba!
  • Ha nagyfokú csoportosulást észlel közterületen (és az nem egy család), akkor kérem, diplomatikus hangnemben kérje meg őket annak megszüntetésére. Ha ezt nem teszik meg, hívja a 112-t.

Vigyázzanak magukra!
Jó egészséget kívánunk mindenkinek! Szathmáry Gergely
polgármester

 
Ahol az Ég a földdel összeér, félkör ívben,
Ahol a hegyek sörényét sötét felhő simogatja,
Ahol annyira természetesnek látszik: a föld kerek,
Ahol Budai-hegyek lopnak a szívünkbe vidámságot:
az REMETESZŐLŐS