jún
3
Meghívó a Remeteszőlősi Könyvmegálló átadására és a Művészeti Majálisra

Tisztelt Remeteszőlősi Lakosok, kedves érdeklődők!

Örömmel értesítünk mindenkit arról, hogy Remeteszőlős Község Önkormányzata és a Remete Csemete Alapítvány együttműködésében a közösségi munkával létrehozott Bodza-liget területén, az Örkény telefonfülke mellett megépítettük az első agglomerációs könyvmegálló.

A könyvmegálló egyfajta utcakönyvtár, amely egy köztéren elhelyezett, könyvekkel feltöltött szekrény, ami mindenki számára nyitva áll, éjjel és nappal. Az erre sétáló a könyvmegállóba elhelyezett könyveket szabadon (és persze ingyenesen) olvasgathatja, az Örkény emlékfülke társaságában, a mellette lévő padokon. Sőt a nyitva álló szekrényből bárki kivehet egy könyvet, ha a kivett olvasmányt egy általa hozott könyvvel pótolja. A könyvmegálló „becsület kasszás”, mert hiszünk abban, hogy aki az irodalmat szereti, az rossz ember nem lehet.

A könyvmegállót a közösségi munkában elbontott Rácski tanya tégláiból építette meg az Önkormányzat és a Remete Csemete Alapítvány készítette el a belevaló könyves szekrényt. A könyvmegálló így nemcsak a kultúra melletti elkötelezettségünket szimbolizálja, hanem abbéli meggyőződésünket is, hogy a saját múltunk tiszteletére alapozó közösségi összefogás szép és értékes eredményeket tud szülni.

A könyvmegálló létesítését azzal is szeretnénk megünnepelni, hogy az – immár hagyományos – Művészeti Majálist a Könyvmegálló avatási ünnepségével együtt tartjuk meg.

A fentiek alapján ezúton szeretettel hívunk meg minden kedves érdeklődőt a Remeteszőlősi Könyvmegálló átadására és a Remete Csemete Alapítvány által szervezett Művészeti Majálisra, a következők szerint:

  • Időpont: 2014. június 14. 10 óra
  • Helyszín: Bodza-liget (2090 Remeteszőlős, Vénusz u. 8-10.)

Arra kérjük Önöket (kérünk Titeket), hogy jöjjenek el az avató ünnepségre és hozzanak magukkal egy könyvet, melyet elhelyezhetnek a könyves szekrényben!

Ezzel együtt továbbra is várjuk minden olyan gyermek jelentkezését, aki énekelne, zenélne vagy verset mondana a Művészeti Majálison. A vállalkozó kedvű gyermekek jelentkezését az info@remetecsmete.com elektronikus levelezési címre várjuk.

 
Ahol az Ég a földdel összeér, félkör ívben,
Ahol a hegyek sörényét sötét felhő simogatja,
Ahol annyira természetesnek látszik: a föld kerek,
Ahol Budai-hegyek lopnak a szívünkbe vidámságot:
az REMETESZŐLŐS