ápr
10
Tájékoztató a koronavírus elleni védekezésről – 2020. húsvéti időszak

Tisztelt Remeteszőlősi Lakosok!

A tegnapi Kormánydöntéshez kapcsolódóan áttekintettük a jogszabályok és az alkotmány adta kereteket és lehetőségeket és az érintett hatóságokkal is egyeztettünk a kijárási korlátozás kérdéséről és a lehetséges hatósági intézkedésekről.

 Szükségesnek tartottam elkerülni azt, hogy olyan hangzatos bejelentéseket tegyek, amit utána nem lehet betartani (pl. jogi okok miatt) vagy amire nem vagyok jogosult (pl. az alkotmányos alapjogok felülírása).

A fentiek alapján az alábbiakról tájékoztatom Önöket:

  • A Budapesti közigazgatási határt átlépő gépjárművek közúti ellenőrzése a 2020.04.10. – 04.13. közötti időszakban fokozott lesz. Bizonyos esetekben az ellenőrzési kapuszerűen is történhet a Nagykovácsi úton.
  • A 2020.04.10. – 04.13. közötti időszakban visszatérő rendőri ellenőrzés lesz Remeteszőlős belterületén, a gyalogos forgalom által leginkább érintett útvonalakon (Patak sétány, Vénusz utca, stb.)

Meg vagyok győződve arról, hogy minden kedves remeteszőlősi lakos látja, hogy a járvány elleni védekezés érdekében milyen személyes cselekedetek szükségesek, mégis ezekre újra felhívom tisztelt figyelmüket:

  • Maradjunk otthon!
  • Ha feltétlen szükséges elhagynunk az ingatlanunkat, akkor viseljünk szájmaszkot!
  • Ha lehet, ne fogadjunk vendégeket az ünnepi időszakban!
  • Ha valamilyen okból valaki meglátogatja Önt (pl. családból valaki élelmiszert hoz Önnek), akkor várják el a látogatótól, hogy szájmaszkban tegye azt és ne menjen be a lakásba!
  • Ha nagyfokú csoportosulást észlel közterületen (és az nem egy család), akkor kérem, diplomatikus hangnemben kérje meg őket annak megszüntetésére. Ha ezt nem teszik meg, hívja a 112-t.

Vigyázzanak magukra!

Jó egészséget kívánok mindenkinek és kívánom, hogy ez a bezárt helyzet a húsvéti ünnepekben inkább a belső megújulást szolgálja!

Szeretettel ajánlom figyelmükben Pál apostol gondolatát erre az időszakra (is):

„Afelé fordítsátok gondolataitokat, ami igaz, ami tiszteletreméltó, ami helyes, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami elismerésre méltó, ami erkölcsileg értékes és dicséretre méltó.” (Filippi 4,8)

Szathmáry Gergely polgármester

 
Ahol az Ég a földdel összeér, félkör ívben,
Ahol a hegyek sörényét sötét felhő simogatja,
Ahol annyira természetesnek látszik: a föld kerek,
Ahol Budai-hegyek lopnak a szívünkbe vidámságot:
az REMETESZŐLŐS