nov
4
Veszélyhelyzet 2020.11.04. naptól – polgármesteri tájékoztató

Tisztelt Remeteszőlősi Lakosok!

A Kormány 478/2020. (XI.3.) Kormány rendeletében a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.

A fentiek végrehajtásáról szóló 479/2020. (XI.4.) Kormány rendelet az alábbi fontos – lakóhelyünkön betartandó – intézkedéseket tartalmazza:

  • Éjfél és reggel 5 óra között – munkavégzés (munkába járás), illetve egészségügyi vagy súlyos kárral fenyegető helyzet kivételével – mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni.
  • Tilos zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújtó rendezvényt szervezni, illetve azon részt venni.
  • Lakóhelyen kívül kötelesek vagyunk egymástól 1,5 méter távolságot tartani.

A kihirdetett veszélyhelyzet 15 napra szól, de a Kormány kezdeményezi az Országgyűlésnél a veszélyhelyzet 90 nappal való meghosszabbítását. Amennyiben az Országgyűlés a fenti döntést meghozza, úgy arra számíthatunk, hogy a veszélyhelyzet és az azzal járó speciális jogrend legalább 2021. február közepéig el fog tartani.

Tisztelettel kérem Önöket, hogy a fenti rendelkezéseket vegyék komolyan, saját és embertársaink védelme érdekében!

Kérem engedjék meg, hogy megosszam Önökkel Luther Márton 1527. évben leírt – egy akkori járvány kapcsán megfogalmazott – gondolatait:

′′ Imádkozni fogok Istenhez, hogy kegyesen őrizzen meg és védjen meg minket. Magam pedig fertőtlenítek, segítek frissen tartani a levegőt, gyógyszert beadni és azt magam is beszedem.
Elkerülöm a helyeket és az embereket, amikor nem szükséges a jelenlétem, nehogy engem megfertőzzön, majd másokat is megfertőzzön a hanyagságom, ami esetleg halálukhoz vezet.
Ha Isten el akar vinni, tudja, hol talál meg. Addig is azt teszem, amit elvár tőlem, és nem leszek felelős a saját halálomért vagy mások haláláért. De ha a szomszédomnak szüksége van rám, nem kerülöm, hanem bátran megyek hozzá.
Az istenfélő hit tehát nem tapintatlan, nem vakmerő, és nem is teszi próbára Istent. „

Vigyázzanak magukra! Jó egészséget kívánok!

Szathmáry Gergely polgármester

 
Ahol az Ég a földdel összeér, félkör ívben,
Ahol a hegyek sörényét sötét felhő simogatja,
Ahol annyira természetesnek látszik: a föld kerek,
Ahol Budai-hegyek lopnak a szívünkbe vidámságot:
az REMETESZŐLŐS