nov
22
Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok indulnak Remeteszőlősön

 

Remeteszőlős Község Önkormányzata tavaly benyújtott európai uniós (TÁMOP) pályázata pozitív elbírálásban részesült, így a lakosok áprilistól, közel fél éven keresztül több témában is egészségfejlesztési programokban vehetnek részt. Az induló projekt keretében középpontba kerül az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás, de lesz nagy szabású sportnap és egészségnap is.

 

Remeteszőlős, 2011. március 11. – Remeteszőlős Község Önkormányzata projektnyitó rendezvényen ünnepelte azt, a közel tízmillió forintos (100%-os) támogatást, amit színvonalas egészségfejlesztési programok megvalósítására nyert el. A projekt márciusban kezdődik és a tervek szerint szeptemberben zárul.

 

A projekt keretében elsőként a települési egészségterv készül el, ami egyben alapot szolgáltat a programok szakszerű megvalósítására, és biztosítja a település hosszú távú elkötelezettségét az egészségfejlesztés jegyében.

 

Ezeken az alapokon, az egészséges életmód népszerűsítése céljából áprilistól kezdve oktatás-sorozatok indulnak különböző egészségnevelési témákban. Ezek egyike az energiaegyensúly tréning, amelynek célja, hogy a résztvevők megismerjék a kalória-bevitel- és leadás egyensúlyának jelentőségét és megvalósításának eszközeit. A programban résztvevők egyaránt informálódhatnak a helyes táplálkozási szokásokról és a mindennapokba illeszthető testedzési formákról. Ezen kívül elsősegélynyújtási foglalkozások is lesznek, ahol az érdeklődők elsősegély-nyújtási feladatokat (pl. szívmasszázs, mesterséges lélegeztetés), és a kritikus helyzetekben tanúsítandó helyes magatartásformákat sajátíthatják el, gyakorlati és szituációs feladatok útján. Végül kerékpáros programok indulnak, ahol a jelentkezők közös családos kirándulásokon fedezhetik fel a biciklizés és a helyi környezet szépségét.

 

A rendszeres testmozgás és az egészséges életmód ösztönzésének céljából továbbá nagyszabású sportnap, illetve egészségnap kerül megszervezésre. A május 7-én, a polgármesteri hivatal épületében és udvarán tartandó egészségnapon a remeteszőlősi lakók átfogó egészségügyi felméréseken vehetnek részt, és különböző előadásokon ismerkedhetnek meg az egészséges életmód alapjaival, de kisebb játékos sportprogramokat is biztosítunk az ide látogatóknak annak érdekében, hogy a község lakói tudatosabb, egészségközpontú életet alakíthassanak ki mindennapi életük során.

 

A június 4-re tervezett sportnap remek lehetőséget biztosít a sportolni vágyóknak. A szervezők ebből az alkalomból színvonalas kerékpáros programokkal – ügyességi pályával és KRESZ-tesztek kitöltésével – valamint játékos sorversenyekkel várják a remeteszőlősi családokat. Érdemes lesz részt venni a programokon, mert a mozgás élményén túl értékes kerékpáros kiegészítőket is nyerhetnek a résztvevők.

 

Bővebb információ:

 

Név: Szathmáry Gergely polgármester

 

Cím: 2090 Remeteszőlős, Nagykovácsi út 3.

 

Telefon: 06 1 / 398 7543

 

Fax: 06 1 / 398 7544

 

E-mail:polgarmester@remeteszolos.hu

 
Ahol az Ég a földdel összeér, félkör ívben,
Ahol a hegyek sörényét sötét felhő simogatja,
Ahol annyira természetesnek látszik: a föld kerek,
Ahol Budai-hegyek lopnak a szívünkbe vidámságot:
az REMETESZŐLŐS