Remeteszőlős Község lakosainak fekvőbeteg és járóbeteg szakellátása

Tisztelt Remeteszőlősi Lakosok!

Több olyan megkeresés érkezett Önkormányzatunkhoz, melyben Önök jelezték, hogy az egyes egészségügyi szakellátások tekintetében problémák vannak. Sem az ellátó intézmények, sem pedig mi nem tudjuk, hogy kihez fordulhatunk egyes egészségügyi problémákkal. (Vagyis adott kezelésre vagy vizsgálatra hova kell fordulni.) Erről sajnos a háziorvosok sem kapnak megfelelő tájékoztatást.

A megfelelő információk beszerzése érdekében kéréssel fordultunk az Országos Tisztifőorvos Asszonyhoz, aki tájékoztatott minket az egyes szakellátások rendjéről.

Ennek összefoglaló táblázatát itt tekintheti meg.

Az Országos Tisztifőorvos Asszony arról is tájékoztatott, hogy a járóbeteg-szakellátások ellátási területével  kapcsolatban jelentős változtatásokat terveznek, de ennek végrehajtása felfüggesztésre került.

A szakellátások tekintetében több olyan ellátóintézmény van megjelölve Remeteszőlős számára, ami nem életszerű. Ennek érdekében a Képviselő-testület át vizsgálja az ellátások rendjét és várhatóan kezdeményezni fogja, hogy területspecifikus szakellátások többsége a János-kórházban is igénybe vehető legyen. Erről a kezdeményezésről az egészségügyi felső vezetés fog dönteni.

Amennyiben ezzel a kérdéskörrel kapcsolatban javaslatuk van, úgy azt kérem tegyék meg 2014, november 25-ig.

 

Szathmáry Gergely

polgármester

Keresés