1956-os emlékmű épül Remeteszőlősön

 

Tisztelt Remeteszőlősi Lakosok!

Ezúton örömmel tájékoztatom Önöket arról, hogy Remeteszőlős Község Önkormányzata az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának méltó megemlékezés ére "Büszkeségpontot" vagyis egy emlékművet hoz létre az Amúr utcai parkban, a Patak sétányra nézve. Az emlékmű címe: ""… A szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem." (Bibó István 1956.)".

 

Az emlékmű egy gránit alapkőre elhelyezett üvegszobor (az emblematikus lyukas zászló) lesz, mely így állít emléket az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek. A szobor felirata Bibó István elhíresült mondata lesz: „A szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem”. Az emlékművet a Remeteszőlőshöz kötődő Borbás Dorka és Lukácsi László művészek készítik el.
A látványterveket az alábbi linkekre kattintva tekinthetik meg.

A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által létrehozott Emlékbizottság támogatja. Az 56-os Emlékbizottság ""… A szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem." (Bibó István 1956.)" című pályázatunkat - mely az 1956-os emlékmű létrehozását célozta meg - 4.535.701 Ft összeggel támogatja. A projekt összköltsége 5.039.668 Ft lesz.

Az emlékmű avató ünnepsége 2017. április 13-án (nagycsütörtökön) lesz. A további fejleményekről tájékoztatjuk Önöket.

Keresés