Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás – igényfelmérés

Remeteszőlős Község Önkormányzata több éve dolgozik a Híd Szociális, Család és Gyermekjóléti Szolgálat azon, hogy megszervezze a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás szolgáltatását. Most értünk el odáig, hogy az ehhez szükséges feltételek (diszpécser szolgálat és szakképzet segítő személyzet) a rendelkezésre állnak.

Ennek lényege, hogy a saját otthonukban élő, egészségi állapotuk és szociális helyzetük miatt rászoruló személyek részére biztosítunk a nap 24 órájában (munkaszüneti napokon is) szakszerű segítségnyújtást, a következők szerint:

  • A szolgáltatást igénybe vevő egy nyakba akasztható segélyhívót kap.
  • Baj esetén ezt a gombot megnyomja, ami egy jelzést küld a diszpécser központnak, akik azonnal értesítik a Nagykovácsiban lévő segítő személyt. Ő azonnal elindul és 30 percen belül megérkezik a segélyt kérőhöz.
  • A segítő személy az Ön által biztosított lakáskulccsal bejut a házba és gondoskodik a segítségéről.

A szolgáltatást azoknak ajánljuk, akik saját otthonukban szeretnének élni, kórházi kezelésre nem szorulnak, de egészségi állapotuk miatt időnként gyors segítségre lehet szükségük.

A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás díja a nyugdíj 2%-a, de maximum kb. 3000-3100,- Ft havonta segélyhívóként, melyet csekken fizethet be a Híd Szociális, Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ számlájára. (Házaspár esetén is a segélyhívók száma számít.)

Tisztelettel kérjük Önöket, hogy amennyiben ön 65 év feletti és szívesen csatlakozna a szolgáltatáshoz, úgy kérjük, hogy 2022. április 20. napig jelezzék vissza szándékukat (névvel, címmel és telefonszámmal), a következő csatornák valamelyikén:

telefon: (26)-355-293

Keresés