Új speciális szolgáltatás – óvodai és iskolai szociális segítői tevékenység

Tisztelt Remeteszőlősi Lakosok!

A Budakeszi HÍD Szociális, Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ tájékoztatni szeretné a lakosokat arról, hogy a jogszabályi változások következtében Budakeszi Járás települései is egy új speciális szolgáltatást tudnak elérni. Az óvodai és iskolai szociális segítői tevékenységet a család- és gyermekjóléti központ szakemberei látják el a köznevelési intézményekben 2018 szeptemberétől.

Mivel Remeteszőlősön nincs köznevelési intézmény (óvoda, iskola, gimnázium), így az óvodai és iskolai szociális segítői tevékenységgel gyermekeik köznevelési intézményeiben fognak közvetlenül találkozni preventív csoportfoglalkozások, előadások, tanácsadások formájában. A szolgáltatás középpontjában a gyermek – szülő – köznevelési intézmény kapcsolatrendszere áll, fő feladata a család segítése a változó társadalomban. A prevenciós szociális segítői tevékenységet az iskolai erőszak terjedése, kábítószer-használat, korai szocializációs problémát teszik szükségessé.

A szolgáltatásról személyes és bővebb tájékoztatást a gyermekeik köznevelési intézményében kaphatnak, illetve a Család és Gyermekjóléti Központban az óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység kapcsolattartóitól: Rémiás Nikoletta és Meskóné Dékány Dóra (06-20/23-82-187, hid.budakeszi@gmail.com).

Budakeszi, 2019.04.15.

Tisztelettel:

Rémiás Nikoletta és Meskóné Dékány Dóra                                                                      iskolai és óvodai szociális segítők

Keresés