Elindul a Remete-szurdoki turistaút felújítása

Tisztelt Természetjáró!

Remeteszőlős Község Önkormányzata a 2020.09.28. – 2020.12.01. közötti időszakban a PE-06/KTF/03392-5/2020. számú természetvédelmi engedélynek megfelelően - a Pénzügyminisztérium pályázati támogatásával – elvégzi a Remete-szurdokban húzódó turistaút felújítását, a természetvédelmi – tájképi szempontok maximális figyelembe vételével.

A munkálatok során kizárólag azokon a pontokon történnek beavatkozások, ahol az ösvényt különböző természeti erők megrongálták. A főbb beavatkozási pontok a következők: ahol a patak alámosott a turistaútnak, azokon a szakaszokon a patak medret stabilizáljuk rőzsefonatos módszerrel, ahol a hegyoldal rámosódott az útra ott a kőfolyást támasztjuk meg terméskő (mészkő) fallal, a szurdok horhos részén pedig az ösvény tisztítását és a löszfal rőzsefonatos stabilizálását végezzük el. Ahol szükséges, ott a turistaút felületét kőzúzalékkal javítjuk ki, de a szurdok remeteszőlősi bejáratánál dupla sorompót is elhelyezünk a motoros belépés megakadályozása érdekében. A terv főbb elemeit a a lenti linkre kattintva tekintheti meg.

Tisztelettel kérjük a kedves erdőjárók türelmét a munkálatok idejére! Kérjük Önöket, hogy ebben az időszakban a szokásosnál is nagyobb figyelemmel legyenek a séta során, hiszen fenti munkálatok kisgépek mozgásával is fognak járni! Természetesen a kivitelezők is maximális figyelemmel lesznek az Önök irányába!

A Remete-szurdokban húzódó útvonal karbantartása mindannyiunk biztonsága érdekében történik!

A tájékoztató táblát ide kattintva tekintheti meg.

Keresés