EU támogatással kap szilárd útburkolatot a Patak sétány két szakasza
www.nfu.hu


Önkormányzatunk 2009 őszén nyújtott be uniós pályázatot Közép-Magyarországi Operatív Program keretében „Belterületi utak fejlesztése támogatására” meghirdetett (KMOP-2009- 2.1.1/B) kiírásra „Remeteszőlős legfőbb közlekedési útvonalának (Patak sétány) szilárd útburkolatának kialakítása” címmel. A projekt a Bíráló Bizottság 2010.02.11-i döntése értelmében 100 753 409,-Ft támogatásban részesült, a támogatási szerződés aláírására 2010.04.14-én került sor. Remeteszőlős Község lakossága részéről intenzív igény mutatkozott arra, hogy a pályázati támogatással megépítendő útszakaszok szilárd burkolata térkőből kerüljön kialakításra, az alépítmény műszaki jellemzőinek megtartása mellett, ennek érdekében Önkormányzatunk kezdeményezte a közreműködő szervezetnél a pályázat műszaki tartalmának módosítását. A szerződés módosítására 2010.08.05-én került sor, így a projekt megvalósításának munkálatai 2010. szeptemberében kezdődhettek meg. A fejlesztés keretében a Patak sétány két szakasza, a Királyka utca és a Csóka utca valamint a Pisztráng utcától az utca végén található híd közötti út szilárd útburkolatának kialakítására, valamint utcabútorok kihelyezésre kerül sor.


Településünkön 534 telek helyezkedik el, várhatóan a lakosság száma a trendeknek megfelelően jövőben is dinamikusan növekedni fog. Jelenleg a Patak sétány meghatározó része nem rendelkezik megfelelő minőségű szilárd útburkolattal, az út kihasználtsága 45-60 %-os. Ezen a helyzeten kívánunk változtatni a megítélt európai uniós társfinanszírozású támogatás segítségével. A pályázat keretében megújul a Patak-sétány Királyka utca és a Csóka utca valamint a Pisztráng utcától az utca végén található híd közötti útszakasza. Az útszakaszokon padok, hulladékgyűjtők, valamint virágtartó ládák elhelyezésre is sor kerül.


A fenti munkálatok megvalósítása, a sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatását követően 2011. tavaszán kezdődik meg, és 2011. augusztusának végére fejeződnek be.


 


A projekt neve:Remeteszőlős legfőbb közlekedési útvonalának (Patak sétány) szilárd útburkolatának kialakításaKedvezményezett neve:Remeteszőlős Község ÖnkormányzataKedvezményezett elérhetősége:2090 Remeteszőlős, Nagykovácsi út 3.Közreműködő Szervezet (KSZ) neve:Pro Regio Nonprofit Közhasznú Kft.KSZ elérhetősége:1146 Budapest, Hermina út 17.


www.proregio.hu


Keresés